Besök Aalto Festival 2016

Aalto Festival presenterar talangerna från Aalto-universitetet: studeranden, utexaminerade och forskare.

Näytös 15

Fre 22.5.2015
21.00 – 22.00

Vänligen observera, att evenemanget kräver anmälan. Mer information i beskrivningen av evenemanget.

Foto: Mikko Raskinen, Collections: Rolf Ekroth, Antti Peltoniemi, Sophie Sälekari

Näytös 15 är den årliga modeshowen för huvudämnesstuderande i mode vid Aalto-universitetets högskola för konst, design och arkitektur. Den traditionella vårshowen har blivit det mest väntade modeevenemanget i Helsingfors och samlar årligen en publik på över 1000 personer med finländska mode- och designpåverkare samt representanter för berömda internationella modemedier, modehus och talangscouter.

År 2012 och 2013 vann huvudämnesstuderandena i mode en av de mest uppskattade modedesigntävlingarna i världen, Hyères Fashion Festivalin Grand Prix. I år kommer tre av tävlingens tio finalkollektioner från Aalto-universitetet. Aalto-universitetets huvudämnesstuderande i mode arbetar som designers och specialister på flera internationella modeföretag såsom Hennes & Mauritz, Salomon, Marimekko, Saint Laurent, Maison Margiela, Balenciaga och Calvin Klein Collection.

Näytös 15 är en del av det officiella programmet under modeevenemanget PRE Helsinki. Biljetter 10/15 euro vid dörren eller i förväg från Diesel Store, Mannerheimvägen 2, Helsingfors. Förfrågningar och inbjudningsförfrågningar (endast för professionella och media), Susse Roos/Toveri HKI PR, susse@toverihki.fi

Webbplats för evenemanget

Bilder från evenemanget

Foto: Mikko Raskinen, Collection: Reea Peltola

Foto: Mikko Raskinen, Collection: Carolina Forss

Foto: Mikko Raskinen, Collection: Anni Raasmaja

Mera bilder från Aalto Festival

Suvilahti Kattilahalli
Sörnäs strandväg 22
00540 Helsingfors

Google Maps HRT:s Reseplanerare

Evenemangets kontaktperson:
Susse Roos
+358 40 591 5276


View the Aalto Festival calendar