Aalto Festival presenterar
talanger vid Aalto-universitetet:
studerande, utexaminerade och forskare.

Näytös 16

Ons 25 May 2016
20.30 – 22.00

Foto: Sara Riikonen

Näytös 16 är den årliga modeshowen för huvudämnesstuderande i mode vid Aalto-universitetets högskola för konst, design och arkitektur. Den traditionella vårshowen har blivit det mest väntade modeevenemanget i Helsingfors och samlar årligen en publik på över 1000 personer med finländska mode- och designpåverkare samt representanter för berömda internationella modemedier, modehus och talangscouter.

År 2012 och 2013 vann huvudämnesstuderandena i mode en av de mest uppskattade modedesigntävlingarna i världen, Hyères Fashion Festivalin Grand Prix. År 2015 och 2016 kom tre av tävlingens tio finalkollektioner från Aalto-universitetet.
I år studerande Hanne Jurmu och Anton Vartiainen vann två priser: franska modehusets Chloé Prize och också ett hedersomnämnande.

Aalto-universitetets huvudämnesstuderande i mode arbetar som designers och specialister på flera internationella modeföretag såsom Hennes & Mauritz, Salomon, Marimekko, Saint Laurent, Maison Margiela, Balenciaga och Calvin Klein Collection.

Från 10.5.: Biljetter 10/15 euro endast med bankkort från Diesel Store, Mannerheimvägen 2, Helsingfors och från dörren om kvar. Förfrågningar och inbjudningsförfrågningar (endast för professionella och media), Susse Roos/Toveri HKI PR, susse@toverihki.fi

Bilder från evenemanget

Kabelfabriken
Merikaapelihalli
Tallbergsgatan 2
00180 Helsingfors

Google Maps Reseplaneraren

Evenemangets kontaktperson:

Tuomas Laitinen
+358 50 3848 857
Reveal e-mail