Kiitos kävijät, kiitos tekijät – te teitte Aalto Festivalista loistavan!
Nähdään taas vuonna 2018.

Kriittisyys on uusi musta: Muoti 2000-luvulla


Kuva: Juho Huttunen

2000-luvulla on muodikasta sanoa, että muoti on kuollut. Muodin kuolemalla viitataan “pikamuotiin”, joka on nopeuttanut trendien sykliä ja tuonut esille muodin tuotantoon liittyviä eettisiä ongelmia.

KRIITTINEN ON UUSI MUSTA tarttuu tähän ja kysyy, voiko muoti olla sosiaalista kommentaaria ja kritiikkiä pelkän kuluttamisen sijaan? Miten muoti ja sen tutkimus voivat auttaa ymmärtämään kulttuuria, maailmaa ja meitä itseämme? Kuinka muoti voi rakentaa parempaa huomista nykyisten kulttuuristen, poliittisten ja ilmastollisten haasteiden edessä?

Seminaarin puhujat ovat muodintutkimuksen johtavia tutkijoita kansainvälisellä kentällä: Professori Hazel Clark (Parsons School of Design, New York), professori Peter McNeil (University of Technology Sydney), professori Paula Hohti (Aalto-yliopisto), professori Sofia Pantouvaki (Aalto-yliopisto), intendentti Reetta Kalaojo (EMMA – Espoon modernin taiteen museo) ja Hanne Jurmu (muotisuunnittelun maisteriopiskelija, Aalto-yliopisto). Tilaisuuden juontaa professori Annamari Vänskä (Aalto-yliopisto).

KRIITTISYYS ON UUSI MUSTA järjestetään yhteistyössä EMMA – Espoon Modernin taiteen museon kanssa For Fashion’s Sake -näyttelyn yhteydessä.

Ohjelma

13.00 Annamari Vänskä: Introduction: Why Critical Fashion Now?
13.15 Peter McNeil: Fashion and the Instagram Effect
13.30 Paula Hohti: When Did Western Fashion Become ‘Democratic’ – or Did It?
13.45 Sofia Pantouvaki: Beyond the Striped Uniform: Stereotypes and Politics of Identification in WWII Concentration Camp Clothing
14.00 Hazel Clark ja Ilari Laamanen: Fashion Curating as the New Critical
14.15 Reetta Kalajo: Curator's Word: Finding the Critical
14.30 Siirtyminen For Fashion’s Sake! -näyttelyyn, jossa suunnittelija Hanne Jurmu esittelee teoksen “Folk Witch on the Path and the Moon Mother Magic”
15.00 Kahvitauko
15.30 Eckhaus Lattan ja Alexa Karolinskin elokuvan Coco – Fall/Winter 2017 esitys
16.15 Loppukeskustelu

Sisäänpääsy museolipulla. Seminaari on ilmainen opiskelijoille. Lisäksi Museokortilla, Kaiku-kortilla ja EMMA-klubin kortilla ilmainen pääsy.

Tapahtuman kieli on englanti.

Tapahtuman kotisivut

EMMA - Espoon modernin taiteen museo
Aitio-sali
Ahertajantie 5
02100 Espoo

Google Maps HSL Reittiopas

Tämän tapahtuman yhteyshenkilö:

Annamari Vänskä
Fashion, Clothing and Textile Design
+358 50 337 8465
Reveal e-mail